Info

Onderstaand hebben we voor u een aantal interessante items geplaatst die misschien de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook hebben we de speciaal aan onze plek gebonden wandel en fietsroute zoals het “Pieterpad” en de “Saksenroute” nader beschreven.

Wij liggen aan de wandelroute het “Pieterpad” en aan de fietsroute (LF)14; de Saksenroute. Naast deze twee landelijke routes zijn er vanuit het gastenverblijf meerdere wandel- en fietsroutes te verkennen. Het dorp Haren ligt 7 km ten zuiden van de stad Groningen. In het centrum van Haren (2 km) zijn alle voorzieningen, zoals winkelcentra, bibliotheek, restaurants, sportvoorzieningen en een zwembad aanwezig.

Pieterpad

Het Pieterpad is de bekendste lange-afstand-wandelroute van Nederland. De route voert van Pieterburen aan de Groningse Waddenkust naar de Sint-Pietersberg bij Maastricht en heeft een lengte van omstreeks 492 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes.

Meer

Saksenroute

Met deze route treed je in de voetsporen van een oud Germaans volk dat vanaf 375 v. Chr. vanuit Noord-Europa Nederland binnentrok. Het is de tijd van de volksverhuizingen met hevige stammenstrijden en schermutselingen. Vandaag de dag gelden het typische dialect............

Meer

Het Groninger Museum

Het Groninger Museum is een museum in de stad Groningen en een van de topattracties van de provincie met een bezoekersaantal van circa 200.000 bezoekers per jaar.
Adres: Museumeiland 1, 9711 ME Groningen

Meer

De Oosterpoort

De Oosterpoort is een cultuurcentrum in de stad Groningen. Het gebouw staat direct ten zuidoosten van de binnenstad aan de Trompsingel aan de noordrand van de Oosterpoortwijk. De Oosterpoort beschikt over twee concertzalen.
Adres: Trompsingel 27, 9724 DA Groningen

Meer

Stadsschouwburg

Adres: Turfsingel 86, 9711 VX Groningen

Binnen kijken

Vera

Vera is het muziekpodium van de stad Groningen, oorspronkelijk ontstaan uit een gereformeerde studentenvereniging. Het is gevestigd in een van de oudste panden van de stad.
Adres: Oosterstraat 44, 9711 NV Groningen

Meer

VVV

Adres: Grote Markt 29, 9712 HS Groningen
Telefoon: 050 313 9741

Meer

Bed and Breakfast

U kunt ons ook vinden op bedandbreakfast.nl

Meer